Advies over welke elektrische auto

 

Top tien modellen:

 

  1. Tesla Model S / Model X
  2. Nissan Leaf (nieuw model)
  3. Volkswagen e-Golf
  4. Hyundai Ioniq Electric
  5. Renault ZOE
  6. BMW i3
  7. Opel Ampera-e
  8. Mercedes B-klasse
  9. Renault Kangoo / Nissan e-NV200
  10. Smart For Two

 

Het is heel lastig om een advies te geven welke elektrische auto je het beste kunt nemen als je het NU zou moeten beslissen. Veel ligt aan het budget en waar je een elektrische auto voor gebruikt.

 

Als geld geen probleem is zal dat nu toch een Tesla Model S of X worden. Dat zijn grote, luxe en snelle auto’s met een groot bereik. Helaas net wat minder goed afgewerkt en wat storingsgevoelig. Dan maar wat vaker terug naar de garage….
Als tweede zal het de nieuwe Nissan leaf worden die in september 2017 uitkwam. Veel nieuwe technologie met een groot bereik. In de loop van 2018 wordt een versie leverbaar met een nog groter bereik.

Als derde zal dat de Volkswagen e-Golf zijn. Gewoon een Golf maar dan elektrisch. Wordt in 1 zeer luxe versie verkocht en meer is mogelijk. Goede binnenruimte en ziet er “normaal” uit. Goede allrounder.
Als vierde zal dat de Hyundai Ioniq Electric zijn. Een erg goede en ruime auto die net iets minder bereik heeft dan de e-Golf maar ook iets goedkoper is. Met een grotere accu had er betere uitslag ingezeten voor de Ioniq dan een vierde plaats….. En die komt er ook!
Op de vijfde plaats de Renault ZOE. Het enige nadeel is dat de auto wat kleiner is. Grote actieradius. Het is 1 van de goedkoopste EV’s die je kan kopen. Prijzen beginnen vanaf €22.000.
Als zesde zal dat de BMW i3 zijn. Een fijne snelle auto met een goede actieradius met veel kwaliteitsbeleving. Helaas wel een beetje klein en heeft rare achterdeuren die alleen open kunnen als de voordeuren open zijn.

 

Als alleen bereik voor jou belangrijk is met een normaal budget dan kan je het beste een Opel Ampera-e nemen. Ook snel. Dan moet je rest van de auto maar voor lief nemen zoals een harde vering, hard plastic dashboard, geen ingebouwde navigatie en harde stoelen.

 

Als de Mercedes B-klasse een grotere reikwijdte had dan zou die zo op plaats 3 kunnen staan. Fijne snelle auto met veel kwaliteitsgevoel maar helaas een klein bereik en stevige prijs.

 

Als je vooral veel ruimte nodig hebt dan kan ik je gelijk naar de Renaultdealer of Nissandealer doorsturen voor een elektrische Renault Kangoo of Nissan e-NV200. Dit zijn wel auto’s op basis van een bestelauto dus hebben niet de luxe en het comfort een personenauto.

 

Met een elektrische Smart For Two heb je een lekkere kleine auto in de stad waar je makkelijk overal parkeert. Door de kleine actieradius en minder comfortabel niet erg geschikt buiten de stad.

 

Rijd je alleen korte stukje in je eentje waar je gewoon droog wilt overkomen dan zou je eens bij de Renault Twizy kunnen kijken. Eigenlijk is dat een overdekte elektrische brommer met een bereik van 100 km met een maximum snelheid van 45 of 80 km/u. Als je de versie van 45 km/u neemt is dat officieel een brommer en mag je die (bijna) overal parkeren. Ideaal in de stad.

 

Als de Tesla Model 3 niet zo’n lange wachttijd zou hebben dan zou die op plaats 3 binnengekomen zijn. Het bereik is niet heel bijzonder. Waarschijnlijk kan je een grotere accu kiezen maar dan gaat de prijs natuurlijk ook omhoog. Door grote productieproblemen is er een nog grotere wachttijd ontstaan.

 

Er zijn nog meer elektrische auto’s dan die ik net genoemd heb. Omdat deze modellen een paar jaar oud zijn en een kleine reikwijdte hebben zijn er nu betere keuzes. 

 

Omdat de ontwikkelingen heel hard gaan en er steeds nieuwe modellen komen kan dit over een paar maanden zo veranderen.

 


 

Trefwoorden:
Elektrische auto, electrische auto, EV, FEV, ZE, volledig elektrisch rijden, Tesla Model s, Tesla Model X, Tesla Model 3, Nissan leaf, Range anxiety, laadstation, laadpaal, laadpalen, laadpunt, laadplek, accu, batterij, stekker, energieneutraal, groene stroom, laadinfrastructuur, subsidie, uitstoot, uitlaatgassen, CO2, PHEV, plug-in, hybride, 4% bijtelling, milieu investeringsaftrek, snellader, accupakket, lithium-ion, zonnepanelen, NEDC, Opel Ampera, Volkswagen e-Golf, Nissan leaf, actieradius, bereik, range, Hyundai Ioniq, Renault Kangoo ZE, Smart fortwo, Smart Forfour, Renault ZOE ZE, accu huren, lease, huurkoop, private lease, thuislader, waterstof, fuel cell, Lithium ion, tankstation, schoon, stil, goedkoop, goedkoper, toekomst, supercharger, Fastned, reikwijdte, krachtstroom, elektrisch voertuig, krachtstroom, laadstation, oplaadpalen, particulier, privélease, privelease, advies, aanraders, informatie, geen wegenbelasting, motorrijtuigenbelasting