Laadpalen

Er zijn diverse apps die aangeven waar laadpunten zijn. Met een social charging app op je smartphone kun je snel vrije laadpalen vinden. Ook kun je een bericht sturen naar de bezitter van de auto op de laadplaats als de auto is opgeladen, mits die bezitter ook dezelfde app heeft.

 

Zorg dat je navigatie hebt met oplaadpunten. Dan kun je altijd onderweg opladen als dat nodig is. De meeste elektrische auto’s hebben een ingebouwde navigatie met oplaadpunten. Zo kun je snel navigeren als je dat nodig hebt. Voor de Opel Ampera-e is er geen ingebouwde navigatie leverbaar maar dan kan je met een verbinding met je Smartphone navigeren op het dashboard. Dat is niet altijd een betrouwbare verbinding. Eigenlijk is het belachelijk dat een elektrische auto vanaf €41.000 geen ingebouwde navigatie heeft en zul je nog steeds een Tom Tom moeten gebruiken of je smartphone. Er komen steeds meer laadpalen bij dus houdt je navigatie up-to-date.

 

Er zijn diverse aanbieders van laadpalen. Je kunt ook met het pasje van de ene aanbieder ook bij een andere aanbieder laden maar voor deze service wordt wel een toeslag gerekend. Ook betaal je vaak een starttarief dat zeer onvoordelig is als je maar een beetje wilt bijladen. De tarieven van de diverse aanbieders zijn zeer divers. Ik adviseer je goed uit te zoeken wat voor jou het beste is. Als je altijd bij de aanbieder bij jou in de straat gaat laden zou een abonnement bij die aanbieder voor jou waarschijnlijk het goedkoopste zijn. Gebruik je opladers van verschillende aanbieders in het land omdat je grote afstanden rijdt en je vaak onderweg moet opladen zou het misschien goedkoper zijn om bij meerdere aanbieders een abonnementen af te sluiten. Thuis laden is zeer waarschijnlijk het goedkoopst.

 

Sommige gemeentes geven subsidie op het zelf aanschaffen van een laadpaal.

 

Elke gemeente heeft zijn eigen beleid met laadpalen aanvragen.

 

 


 

Trefwoorden:
Elektrische auto, electrische auto, EV, FEV, ZE, volledig elektrisch rijden, Tesla Model s, Tesla Model X, Tesla Model 3, Nissan leaf, Range anxiety, laadstation, laadpaal, laadpalen, laadpunt, laadplek, accu, batterij, stekker, energieneutraal, groene stroom, laadinfrastructuur, subsidie, uitstoot, uitlaatgassen, CO2, PHEV, plug-in, hybride, 4% bijtelling, milieu investeringsaftrek, snellader, accupakket, lithium-ion, zonnepanelen, NEDC, Opel Ampera, Volkswagen e-Golf, Nissan leaf, actieradius, bereik, range, Hyundai Ioniq, Renault Kangoo ZE, Smart fortwo, Smart Forfour, Renault ZOE ZE, accu huren, lease, huurkoop, private lease, thuislader, waterstof, fuel cell, Lithium ion, tankstation, schoon, stil, goedkoop, goedkoper, toekomst, supercharger, Fastned, reikwijdte, krachtstroom, elektrisch voertuig, krachtstroom, laadstation, oplaadpalen, particulier, privélease, privelease, advies, aanraders, informatie, geen wegenbelasting, motorrijtuigenbelasting, laadinfrastructuur