Frontbag

 

it’s not on your back, it’s on your Front

 

 

 

Wat is een Frontbag ?

Een Frontbag is een soort rugtas maar dan aan de voorkant van het lichaam.

Mijn idee van een Frontbag is voor kleine en/of lichte spullen die je wilt meenemen en die je normaal gesproken in een klein tasje zou doen zoals je telefoon, portemonnee, paspoort, sleutels, sigaretten, flesje water, make-up, fototoestel, zonnebril, pen, plattegrond, enz. die belangrijk zijn en je bij de hand wilt houden.

Op vakantie zou je in je rugtas of koffer de grote en minder belangrijke dingen kunnen doen en in je Frontbag je waardevolle dingen kunnen doen en/of dingen die je vaak nodig hebt zoals je tickets, fototoestel, telefoon en paspoort.

Mijn idee over een toepassing is vooral in stedelijk gebied, outdoor kan ook, maar geen survival, dat is te extreem.

 

 

Ontstaan Frontbag
Ik was op wintersport en wilde tijdens het skiën een rugtas meenemen voor wat kleine spullen. Maar elke keer dat ik in de skilift ging zitten zat mijn rugtas ontzettend ongemakkelijk. In veel skiliften mocht ik niet eens mijn rugtas aanhouden. Ik vroeg me af waarom er geen tasjes aan de voorkant waren, dan kon ik die tas wel aanhouden in de skilift. Ik heb toen mijn plannen uitgewerkt maar er niets mee gedaan.

 

 

Term
Er bestaan al tassen die je aan de voorkant/zijkant van het lichaam kunt vastmaken die Frontbags genoemd worden. Dat zijn meestal zachte zakken met een harnas eraan. Dit is echt bedoeld voor hele kleine dingen en zijn niet representatief in het dagelijkse leven, deze zijn alleen voor outdoor en survival geschikt.

Ook zijn er chestbags of Cross body bag die schuin over de voorkant van het lichaam lopen. Maar dat is niet wat ik zoek.

Een Kitbag komt aardig overeen met wat ik zoek, maar dan iets minder outdoor.

Een Frontpack of Chestpack komt nog meer in de buurt.

Ik richt me met mijn ideeën meer op alledaagse situaties zoals wandelen, fietsen en in de trein zitten naar je werk, maar ze kunnen ook met de vakantie gebruikt worden, ze zijn dus allround. Omdat de term al bestaat geeft dat al een voorsprong met de naamsbekendheid.

Er bestaan al tassen die je aan de voorkant van een rugtas kunt vastmaken die Frontpacks genoemd worden (zie bij links). De tassen zijn heel klein en voornamelijk bedoeld in combinatie met een rugtas, je kan ze niet los gebruiken.

 

 

Combineren
Je kunt de Frontbag combineren met een andere tas.
Ik heb vaak backpackers gezien die met een hele grote rugtas liepen op hun rug en een kleine rugtas aan de voorkant. Die kleine rugtas aan de voorkant is een normale rugtas en is niet bedoeld om aan de voorkant te dragen en zit daarom niet lekker. Met een Frontbag zou je dit wel kunnen combineren. Je kunt de Frontbag altijd gebruiken met een handtas of een koffer. In je Frontbag doe je de belangrijke spullen en met je tas en koffer de grotere en minder belangrijkere dingen.

 

 

De voordelen van een Frontbag
Ik vergelijk mijn ontwerp van de Frontbag met de 4 soorten tassen; de handtas, de schoudertas, de heuptas (buidel) en de rugtas. De Frontbag heeft de beste eigenschappen van alle 4 de soorten tassen.
Handen vrij:
Je hebt je handen vrij net zoals de heuptas, schoudertas en rugtas. Een handtas moet je de hele tijd in je hand houden en zo heb je maar 1 hand vrij.
Toegang:
Je hebt makkelijk toegang tot je spullen zoals de heuptas, schoudertas en de handtas. Even simpel de rits aan de voorkant loshalen en je kan bij je spullen. Een rugtas moet je helemaal afdoen.
Veiligheid:
Een handtas ruk je zo bij iemand uit zijn handen. Een schoudertas ruk je ook van iemand af of je snijdt de draagband door. Een heuptas kan je ook gemakkelijk afdoen bij iemand. Vaak merken mensen het niet eens als hun tas voorzichtig weggehaald wordt. Omdat een rugtas op je rug hangt heb je daar geen toezicht op en kunnen dieven zo ongemerkt de tas openen.
Omdat er bij de Frontbag geen sluitingen aan de achterkant zit kan niemand ongemerkt de Frontbag afdoen.
En als je gaat zitten en je legt je tas ergens neer dan kan je gewoon vergeten om je tas mee te nemen. Vraag dat maar aan de medewerkers in de trein of in de bus die elke dag van alles vinden wat reizigers vergeten mee te nemen.
Handelbaarheid:
Met een handtas, schoudertas en zeker met een rugtas  moet je oppassen dat je nergens tegenaan loopt. Als je ergens loopt en draait stoot je zo ergens tegenaan omdat de tas uitsteekt zonder dat je het merkt. Met een Frontbag heb je dat niet, deze steekt sowieso al niet zoveel uit maar je kan het ook zien, het zit aan de voorkant van je lichaam.
Als je gaat zitten:
De handtas leg je ergens neer en kan gemakkelijk vies worden op de grond, gestolen of vergeten mee te nemen. Een rugtas moet je echt afdoen als je ergens gaat zitten. De Frontbag kun je gewoon omhouden, de tas wordt zo niet vies van de vieze ondergrond en je spullen zijn veilig.
Uiterlijk:
Een heuptas (buidel) en een handtas hebben soms een slecht en goedkoop imago. En als je een rugtas draagt lijkt je direct een toerist of een student. Met een -nette- Frontbag kun je altijd aankomen !
Samenvatting: omdat de tas, sluitingen en gespen niet aan de achterkant zitten kan je de Frontbag gewoon omhouden als je ergens gaat zitten. Dus als je bijvoorbeeld in de trein zit kan je deze gewoon omhouden en wordt de Frontbag niet gestolen of vies van de vieze vloer. Met wandelen, tijdens winkelen, met reizen naar je werk of tijdens een wandeling op vakantie zijn al je belangrijke spullen veilig voor je in je blikveld. Ook kun je de Frontbag niet vergeten mee te nemen want je draagt het gewoon nog, je hebt het niet eens afgedaan !

 

 

Conclusie: met een Frontbag heb je als enige de veiligheid dat de tas om je heen zit, dat je alles in je blikveld zit, dat de inhoud niet te stelen is zonder dat je het merkt, dat je nergens tegenaan stoot en dat je toch gemakkelijk bij je spullen kan.

 

 

Doelgroep
De doelgroep is heel breed;

  • Dames die normaal gesproken een handtas of schoudertas zouden gebruiken met winkelen. Met de Frontbag kunnen ze de handen vrijhouden en hoeven ze niet bang te zijn dat de inhoud van de tas wordt gestolen.
  • Personen (m/v) die op vakantie normaal gesproken een kleine rugtas of buidel gebruiken waar wat kleine dingen inzitten dat belangrijk is die ze bij de hand willen houden. Je houdt je waardevolle spullen in je blikveld en de tas kan ook niet even gestolen worden of vergeten.
  • Forenzen (m/v) die met de trein of metro gaan en die wat kleine dingen willen meenemen. Ze hoeven de Frontbag niet af te doen als ze gaan zitten en de tas wordt niet gestolen of vies.
  • Wintersporters en andere outdoor sporters die een tas willen meenemen met kleine en lichte spullen zoals een fototoestel, Actioncam/Gopro, wat drinken, een muts, een zonnebril of skibril, zonnecrème, een kaart van het gebied, enz. Doordat je de Frontbag niet af hoeft te doen kun je deze gewoon omhouden in de skilift of tijdens een pauze.

 

 

 

Als promotie voorwerp
Doordat de Frontbag aan de voorkant van het lichaam zit is een eventuele tekst of logo in het blikveld van de gesprekspartner van de drager. In een gesprek van bijvoorbeeld 10 minuten ziet de gesprekspartner dus ook 10 minuten de tekst of logo dat op de Frontbag staat. Stelt u zich even voor dat er een logo met de slogan van een organisatie op staat dan is dat pure reclame die er gemaakt wordt. Ook als je tegenover elkaar zit in bijvoorbeeld de trein ziet een ander constant de voorkant van de tas en maak je reclame. Dit is natuurlijk voor bedrijven een uitstekend product ter promotie als cadeau aan hun klanten.

 

 

Uitvoering als Frontpack
De standaard Frontbag zou met kleine wijzigingen ook gemakkelijk geschikt gemaakt kunnen worden om te gebruiken als Frontpack, dus specifiek in combinatie met een (grote) rugtas. Ook zou je grotere XL-versie kunnen maken waar nog meer in mee kan, geschikt voor backpackers.

 

 

 

 

Links
Ik heb hieronder wat links geplaatst van producten die op mijn product lijken:

https://www.hillpeoplegear.com/Products/CategoryID/1
In video:
https://www.youtube.com/watch?v=3HPgY45Qz8A

http://www.rescue-tec.de/PAX-Frontpack-.html

http: ww.upadowna.org/gear/review/ribz-front-pack//w

https://www.bushcraftshop.cz/bushcraftshop/eshop/0/0/5/2086-Hrudni-brasna-JUBO-Front-Bag-Survival-zelena

https://www.castlebergoutdoors.co.uk/raidlight-olmo-ultra-raid-20l-front-pack-4l

http://learninginhand.com/blog/ipad-backpack-is-also-handsfree-frontpack.html

http://www.asseroindustries.com/

https://www.raidlight.com/en/ultralight-olmo-range/4365-olmo-ultra-raid-desert-20l-front-pack-4l.html#/colour-orange

http://www.wanderlustore.com/Pacsafe-Camsafe-V11-Camera-Front-Pack

https://www.reisartikelen.nl/pacsafe-venturesafe-10l-gii-front-pack-olive-khaki

https://gearjunkie.com/frontpacks

http://www.condoroutdoor.com/Condor-MCR3.aspx

In Video:
https://www.youtube.com/watch?v=sAUlesVz8T0

http://www.caddisflyshop.com/simms-waypoints-chest-pack.html

http://www.tridentflyfishing.com/patagonia-stealth-chest-sling-pack.html

http://www.browning.com/products/shooting-accessories/miscellaneous-accessories/bino-chest-pack.html

http://www.chromacommunications.ca/product/radio-chest-pack-the-stirling-pack/#product_images[grouped]/11/

http://www.tackledirect.com/simms-pg-11016-waypoints-chest-pack.html

https://umpqua.com/products/packs-and-bags/packs-bags/rock-creek-zs-compact-chest-pack

https://www.hazard4.com/covert-escape-rg.html

https://www.banggood.com/Men-Nylon-Outdoor-Sport-Hiking-USB-Charging-Tactical-Chest-Bag-Crossbody-Bag-p-1163557.html

 

Andere producenten
Ik denk dat mijn idee over een Frontbag een uniek product is dat zeker een toevoeging is in de wereld van tassen. Daarom zoek ik voor mijn unieke product een partner om samen de Frontbag te ontwerpen en te produceren. U zou die partner kunnen zijn ! Er zijn heel veel producenten van tassen en die zouden graag een uniek product in hun assortiment willen en ik heb u als eerst benaderd.

 

 

Samenvatting
Ik heb u laten kennismaken met mijn ideeën over de Frontbag die personen kunnen dragen tijdens wandelen, winkelen, reizen in de trein en op vakantie. De Frontbag heeft veel voordelen t.o.v. andere tassen zoals heel veilig en toch makkelijke toegang tot de inhoud. Ook kun je de tas gewoon omhouden als je gaat zitten. Tevens is de tas is diverse uitvoeringen te maken en zeer goed te gebruiken als promotievoorwerp. Ik zoek een partner om dit nieuwe type tas samen te ontwikkelen met veel commerciële mogelijkheden.

Als we samen zouden werken zou dat een win-win situatie betekenen. U kunt samen met mij samen de Frontbag verder uitwerken. Als u al rugtassen en/of koffers verkoopt kunt u ze ook een Frontbag erbij verkopen, dus meer winst. Omdat dit een bijna nieuw product is zal er weinig concurrentie zijn.

 

 

 

 

 

 

Cross body  ****  kit bag   *****  tactical bag   ***** D-ring   ****    Kit bag